AMERSFOORT

Huis kopen in Amersfoort, maar weet u nog niet waar? Klik op onderstaande kaart of lijst om meer te lezen over de prachtige wijken in Amersfoort. Of ga direct naar ons woningaanbod.

Over Makelaarshuis Kleinhofmeijer

Makelaarshuis Klein Hofmeijer kent een diepgewortelde verbondenheid met de stad Amersfoort. wij zijn gevestigd op de Daltonstraat 38 midden in het fraaie Leusderkwartier. Ons logo kenmerkt onze band met de stad. “De Lange Jan” zoals de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort wordt genoemd is het trotse middelpunt van het logo.

De Onze Lieve Vrouwetoren is het middelpunt van de stad, gelegen aan één van de mooiste pleinen van de stad, met haar gezellige terrassen en cafe’s en restaurants. Het kadaster begint met meten in de toren. Het kadastrale middelpunt is hier gevestigd. Wilt u het midden van het land eens bekijken? Beklim de toren en geniet van het prachtige uitzicht Kijk voor meer informatie op www.onzelievevrouwetoren.nl.

Amersfoort heeft een klein centrum een overzichtelijk oud stadsdeel. Het bergkwartier, Leusderkwartier, Vermeerkwartier en het Soesterkwartier kenmerken zich uiteraard naast het oude stadscentrum door  de oudbouw van voor midden vorige eeuw. Het centrum van Amersfoort is voor velen een onontdekt stukje geschiedenis. Maak eens een wandeling over de prachtige Muurhuizen, de singel en de prachtige pleinen. De Kamper Binnenpoort en de Koppelpoort zijn prachtige pronkstukken waar de stad erg trots op mag zijn.

Amersfoort is de afgelopen decennia gegroeid tot een stad van formaat, Achtereenvolgens is Liendert, Rustenburg, Schothorst, Nieuwand, Kattenbroek en Vathorst gebouwd. Aan de Noordzijde van de stad heeft Amersfoort diverse bedrijventerreinen gebouwd. De gunstige ligging nabij de Rijkswegen A1 en A28 maken de stad een toplocatie om een bedrijf te vestigen. Dit is goed voor de werkgelegenheid en goed voor Amersfoort.