BINNENSTAD AMERSFOORT

De middeleeuwse binnenstad Amersfoort is een aantrekkelijke en sfeervolle plek waar iedereen zich thuisvoelt. Het compacte centrum is al meer dan 750 jaar oud en was ooit omringd door stadsmuren.

Huis kopen in de Binnenstad Amersfoort

De middeleeuwse binnenstad Amersfoort is een aantrekkelijke en sfeervolle plek waar iedereen zich thuisvoelt. Het compacte centrum is al meer dan 750 jaar oud en was ooit omringd door stadsmuren. Die historie zie je nog steeds terug in de straatjes, grachtjes en subtiele details en in monumenten als de Kamperbinnenpoort, de Koppelpoort, de Monnikendam en de Onze Lieve Vrouwetoren. De historische samenhang bepaalt voor een belangrijk deel de sfeer en de identiteit. Daarom is de binnenstad ‘Beschermd Stadsgezicht’ geworden.

Wonen in de binnenstad van Amersfoort

Door nieuwbouw en renovatie is de leefbaarheid van de binnenstad de laatste jaren zeer goed geworden, ook ná sluitingstijd van de winkels. Het is een belangrijke, sociale ontmoetingsplek waar altijd wat te doen is en waar Amersfoorters graag wonen, werken, winkelen en uitgaan. Cafés, restaurants, gezellige terrassen, markten, festivals, winkels, theater-, film- en concertzalen, alles bevindt zich op een steenworp afstand van elkaar. Tussen de Koppelpoort en de Koppelbrug is de afgelopen jaren het tweede winkel- en uitgaansgebied ontstaan: het Eemplein. De binnenstad Amersfoort is goed toegankelijk, biedt voldoende parkeergelegenheid en het centraal station is royaal binnen fietsbereik.