KATTENBROEK

Vrolijke kleuren, opvallende gevelvormen, grappige details, lange kaarsrechte lanen met terugkerende vormen en diepe doorzichten, én kronkelige of cirkelvormige straten met verschillende soorten huizen. Dat typeert Kattenbroek in Amersfoort-Noord.

Huis kopen in Kattenbroek

Vrolijke kleuren, opvallende gevelvormen, grappige details, lange kaarsrechte lanen met terugkerende vormen en diepe doorzichten, én kronkelige of cirkelvormige straten met verschillende soorten huizen. Dat typeert deze wijk in Amersfoort-Noord. ‘Opvallender, markanter, verrassender en gevarieerder’, dat moest Kattenbroek worden volgens ontwerper Ashok Bhalotra. Hij bracht met de hoofdthema’s ‘reizen en thuis zijn’ en ‘de vier seizoenen’ vanaf 1990 weer levendigheid in de stedenbouw terug.

Wonen in Kattenbroek

Naast een fijne wijk om in te wonen, is Kattenbroek dan ook vooral een wijk om te bekijken. Beroemd in binnen- en buitenland. De veelal bijzondere woningen, overigens voor alle doelgroepen, worden omgeven door de originele sloten, bomenlanen en boerderijen. In de Verborgen Zone staan symbolische kunstwerken en de Muurhuizen zijn een knipoog naar de middeleeuwse panden in de binnenstad van Amersfoort. De naam van de wijk verwijst overigens naar de eeuwenoude boerderij Kattenbroek. Dit is nu een woonhuis aan het stadspark Schothorst. Het is een wijk met een groen karakter, mede door de ligging aan de rand van park Schothorst en de vijver tussen Kattenbroek en Zielhorst. De wijk heeft prima verbindingen, zowel via het openbaar vervoer als met de auto richting snelwegen.