HET LEUSDERKWARTIER

Het Leusderkwartier, ten zuidoosten van de binnenstad van Amersfoort, is een vooroorlogse wijk met veel verschillende huizen en bouwstijlen. Kenmerkend zijn de rustige, boomrijke lanen met fraaie woningen: overal zijn originele details en typische stijlkenmerken uit de jaren ’30 te zien.

Huis kopen in het Leusderkwartier

  • Prachtige groene woonomgeving
  • Sfeervolle jaren dertig woningen
  • Veel voorzieningen
  • Gelegen nabij het historische centrum van Amersfoort
  • 5 minuten fietsen van Centraal Station Amersfoort

De gezellige winkelstraat ‘Leusderweg’, met talloze grote en kleinere gespecialiseerde winkels én gratis parkeren, vormt het sfeervolle hart van de wijk. Verder vindt u er diverse basisscholen, voortgezet onderwijs en sportclubs en –accommodaties. Daarnaast maken Leusderkwartiers vooral ’s zomers volop gebruik van de mooie parken, zoals het Julianapark. De wijk grenst bovendien aan bosrijke gebieden, zoals landgoed Den Treek, op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Gelderse Vallei, en Bos Nimmerdor, met prachtige 17e eeuwse zichtlijnen.

Wonen in het Leusderkwartier

Veel inwoners van Amersfoort en omstreken wandelen en fietsen hier graag. Over fietsen gesproken, binnen 7 minuten bent u midden in de historische binnenstad en ook Dierenpark Amersfoort bevindt zich binnen fietsbereik. Het openbaar vervoer is in het Leusderkwartier prima geregeld: overal zijn bushaltes te vinden en ook het NS station is vlakbij. En voor uw autorit naar de rest van Nederland zit u in 5 minuten op de A28 en de A1.

Hotspots

Roethof IJs
Dit mag u niet missen, voor het lekkerste roomijs van Amersfoort moet u bij Roethof zijn, een begrip in de omgeving en eigenlijk ook ver daarbuiten.

Casa D’italia

De naam spreekt voor zich, maar hier wordt u nog eens verrast voor de lekkere Italiaanse delicatessen. Een prachtige winkel aan de gezellige Leusderweg in het Leusderkwartier.

Kaasspecialist
Een gezellige borrel op de zaterdagmiddag begint bij Piet. Een leuke winkel met uiterst vriendelijk en zeer kundig personeel. Heerlijke kaasjes en goed advies!