VERMEERKWARTIER

Woon je in het Vermeerkwartier, dan ruik je altijd de natuur: het bos Nimmerdor, het Heiligenbergerbeekdal en de heidevelden van Oud-Leusden. Bovendien, op een steenworp afstand ligt ‘Park Randenbroek’.

Huis kopen in het Vermeerkwartier

Woon je in het Vermeerkwartier, dan ruik je altijd de natuur: het bos Nimmerdor, het Heiligenbergerbeekdal en de heidevelden van Oud-Leusden. Bovendien, op een steenworp afstand ligt ‘Park Randenbroek’, een onlangs vernieuwd stadspark voor sport, cultuur en recreatie. Het Vermeerkwartier staat op de plaats waar ooit (16e eeuw) Hoeve Dorrestein stond. De eerste woningen werden vanaf eind 19e eeuw gebouwd en in deze oude wijk zijn dan ook veel charmante, oudere huizen en verschillende bouwstijlen te zien. De straten zijn vernoemd naar Utrechtse bisschoppen, Nederlandse schilders en edelstenen. De wijk kent twee opvallende buurten, Bekenstein (ooit een groot huis) en De Luiaard, naar de blekerij die daar 100 jaar geleden stond.

Wonen in het Vermeerkwartier

Het Vermeerkwartier telt diverse scholen, sportclubs en winkels. In de wijk zelf is het al prima shoppen, dankzij veel speciaalzaken, en de binnenstad van Amersfoort is slechts 5 minuten fietsen. Bijzonder is de jaarlijkse rommelmarkt: ruim 10 jaar geleden begonnen als kleinschalig rommelmarktje en nu een buurtevenement met aantrekkingskracht ver buiten Amersfoort. De wijk is dan ook gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en via de snelwegen A28 en A1.