10 redenen waarom je GEEN makelaar nodig hebt

Veel mensen kiezen ervoor om te besparen op de kosten voor een makelaar, maar is dat verstandig? Tien redenen waarom je helemaal geen makelaar nodig hebt.

1. “Mijn huis verkoopt zichzelf”
In de huidige markt worden huizen sneller verkocht, tegen hogere prijzen dan vorig jaar. Het klinkt daarom eenvoudig, een snelle verkoop voor een goede prijs. Er komt echter meer op je af dan je denkt. Een goede makelaar onderscheidt zich met een verkoopstrategie die je huis verkoopt voor de allerbeste prijs. Samen met een netwerk van de beste specialisten om je op alle gebieden te ontzorgen.

2. “Ik bespaar zo mooi een dure courtage”
Er wordt over makelaars gezegd dat ze erg duur zijn. Teveel voor je nieuwe huis betalen of te weinig voor je huidige huis krijgen kost echter nog veel meer geld. Kwaliteit, service en een onderscheidende presentatie van je huis, leveren de beste prijs op.

3. “Ik weet zelf wel wat mijn huis waard is”
Het is belangrijk om objectief de waarde van je huis vast te stellen. Voor een waardebepaling of taxatie doet een makelaar uitgebreid onderzoek naar het huis, de historie en de wijk. Daarnaast draait het bij de verkoop van je huis niet alleen om een bedrag. Uiteraard wil je verkopen tegen een zo hoog mogelijke prijs, maar ook met de meest gunstige voorwaarden.

4. “Ik ken mijn huis het beste en kan deze beter zelf verkopen”
Uiteraard weet je zelf het beste hoe fijn jouw huis is. Een goede makelaar luistert naar zijn opdrachtgever en neemt dit ook mee in de presentatie van het huis. Een huis kopen of verkopen is echter ook een emotioneel proces. Een makelaar is objectief en houdt emotie en ratio goed gescheiden. Dit kan je veel geld besparen.

5. “De bezichtigingen doe ik zelf”
Bezichtigingen zijn voor de verkoper meestal geen pretje. Onbekende mensen lopen door je huis en geven hun ongezouten mening of juist niet en dan heb je niet de informatie die je zo hard nodig hebt. Een makelaar neemt de bezichtigingen uit handen en regelt alle administratie, afspraken en opvolging. Een goede makelaar doet een stapje extra en regelt ook open huizen routes, kijkdagen of verkoop via een inschrijving.

6. “De onderhandelingen doe ik zelf”
Makelaars zijn niet emotioneel betrokken bij de woning. Ze blijven daardoor zakelijk en zorgen voor een goede onderhandeling. Er komt een hoop op je af tijdens dit proces. Makelaars begeleiden en ontzorgen je tijdens het gehele proces.

7. “Ik zet zelf wel een bord in de tuin”
Alleen een bord is niet meer voldoende om je huis te verkopen. De meeste woningzoekers beginnen de zoektocht naar een woning op Funda. Als particulier is het (nog) niet mogelijk om een woning te koop aan te bieden via Funda. Alleen makelaars hebben deze mogelijkheid. Kies je voor een NVM makelaar dan is zelfs een uitgebreidere woningpresentatie en hogere ranking op Funda mogelijk.

8. “Ik weet precies welk huis ik zoek”
Een echt goede makelaar helpt mensen om hun persoonlijke woonwens te achterhalen. Vaak blijkt dat er meer redenen zijn waarom je dat huis wil kopen: “het ligt dichtbij de school van mijn kinderen” of “het heeft een grote tuin op het zuiden”. Makelaars die het verschil maken luisteren goed om samen om een weloverwogen beslissing te nemen.

9. “Mijn droomhuis vind ik zelf wel op Funda”
Het zoeken van een huis neemt veel tijd in beslag. De woning kan er op internet mooi uit zien, maar blijkt in het echt toch niet aan alle wensen te voldoen. Een makelaar brengt je wensen in kaart en maakt een voorselectie wat veel tijd bespaart. Daarnaast zijn ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weten ze vaak al voordat een huis op de markt verschenen is, dat het te koop komt.

10. “Een makelaar inhuren is zonde van het geld”
Een makelaar is de beste investering die je kunt doen bij het kopen of verkopen van je huis. Makelaarshuis Klein Hofmeijer helpt mensen om hun persoonlijke woonwens te ontdekken én te vervullen. Dat doen we door het leveren van échte kwaliteit, goede service en hoogwaardige dienstverlening. Dit doen we met een Amersfoorts topteam, met uitmuntende kennis van de markt en de stad. Samen vinden we het huis dat bij je past (en verkopen de oude).

NIEUWE BLOG ARTIKELEN

Verkoopmakelaar

Elke persoon en elke situatie is anders. Daarom gaan wij graag met u in gesprek over uw wensen, uw woonsituatie, en uw woonwensen voor uw nieuwe huis.
» Verkoopmakelaar

Aankoopmakelaar

Wij zijn Thuis in Amersfoort. Een makelaar die aan uw kant staat en de markt uitstekend kent. Met oog voor uw wensen en ideeën. Wij vinden uw ideale huis!
» Aankoopmakelaar

Interesse?

Benieuwd wat Makelaarshuis Klein Hofmeijer voor u kan betekenen? Laat uw naam en nummer achter, en wij bellen u terug.

Contact via website

Makelaarshuis Klein Hofmeijer

Daltonstraat 38
3817 VB Amersfoort
woningen@mhkh.nl

033 30 12 605

footerlogos

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen