Koningsdag in Amersfoort

Wat ga jij doen?
In Amersfoort is zoveel te doen op Koningsdag, dat het lastig is om een keuze te maken. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten op deze feestelijke dag.

Bloemendalse straat
Een van de bekendste straatjes van Amersfoort. Hier kun je al vroeg terecht met je kleedje, en tot 17.00 uur kun je hier jouw spulletjes verkopen. Er is ook een Kinderpodium, waar je een poppenkastvoorstelling kunt kijken, je kunt je laten schminken en er is een kinderdisco! Er wordt niet alleen aan de kinderen gedacht, op het Hoofdpodium is live-muziek te horen.

Groenmarkt
Hét plein met live-muziek. Van 13.00 – 22.00 uur kun je naar verschillende artiesten luisteren. Daarnaast is er een pleinbraderie vanaf 12.00 uur, en voor de kinderen zijn er oudhollandse spelletjes.

Lieve Vrouwekerkhof
Geen kleedjesmarkt maar sportief doen! Van 11.00 uur tot 18.00 uur is het beachvolleybaltoernooi King & Queen of the Beach.

De Hof
Een groot muzikaal spektakel! Grote terrassen en alleen maar gezelligheid. Geen zin in de kleedjesmarkt? Dan moet je hier zijn, want kleedjes zul je hier niet vinden.

De Nieuwe Stad
De BierTuin is weer geopend! Daarnaast vind je hier een kleedjesmarkt, live-optredens en spelletjes. Wil je hier zitten met je kleedje? Schrijf je dan wel even in!

Varkensmarkt
Een draaimolen, oliebollenkraam en een springkussen. Dus loop je heen en weer van het ene plein naar het andere plein, sla dan vooral de Varkensmarkt niet over!

Eemplein
Talloze activiteiten op dit plein tijdens Koningsdag. Wasmachine schieten, een springkussen, schminken, Lowland Games, minikarts, een hindernisbaan en natuurlijk ook een kleedjesmarkt. Genoeg te beleven hier!

De Nieuwe Hof – Nieuwland
Niet alleen in de binnenstad zijn festiviteiten, ook in Nieuwland is er een kleedjesmarkt, gezellige muziek en kun je je laten schminken.

Hoogland
In Hoogland wordt Koningsdag gevierd op en rond het terrein van de Eemruiters aan de Engweg. De kleedjesmarkt is enorm, en er is genoeg te doen voor de kinderen. Daarnaast kun je genieten van de live-muziekoptredens.

Het Circus Amersfoort, dansschool MovingStars en jonge goochelaars geven ook een showtje weg.

Het populaire KolkVolk Oranjefeest van Cafébar de Kolkrijst mag natuurlijk niet ontbreken. Vanaf 14.30 uur starten de live-optredens van de band SPOT!

Vathorst
Heel veel kleedjes! Van 6.00 – 16.00 uur kun je er terecht voor het verkopen én kopen van leuke spullen. Een DJ met gezellige muziek, een drankje en de horeca worden goed verzorgd.

Daarnaast is er de mogelijkheid om Koning Willem Alexander te feliciteren met zijn 50e verjaardag dit jaar, door een videoboodschap voor hem in te spreken.

Genoeg keuze dus! Wat ga jij doen?

NIEUWE BLOG ARTIKELEN

Verkoopmakelaar

Elke persoon en elke situatie is anders. Daarom gaan wij graag met u in gesprek over uw wensen, uw woonsituatie, en uw woonwensen voor uw nieuwe huis.
» Verkoopmakelaar

Aankoopmakelaar

Wij zijn Thuis in Amersfoort. Een makelaar die aan uw kant staat en de markt uitstekend kent. Met oog voor uw wensen en ideeën. Wij vinden uw ideale huis!
» Aankoopmakelaar

Interesse?

Benieuwd wat Makelaarshuis Klein Hofmeijer voor u kan betekenen? Laat uw naam en nummer achter, en wij bellen u terug.

Contact via website