Laat je huis van zijn beste kant zien!

Wat styling voor de verkoop van je huis kan doen

Je hebt een goede smaak. Natuurlijk heb je een goede smaak. Het probleem met smaak is alleen dat er niet over te twisten valt. Want het echtpaar met de gouden gordijnen, hun opgezette bouvier en Swarovski dierenverzameling vindt ook dat ze allebei een goede smaak hebben. Hoe zorg je ervoor dat het huis wat je wilt verkopen bij zoveel mogelijk mensen in de smaak valt? Door tijd en aandacht te besteden aan de juiste styling.

‘Mensen kopen niet het huis van een ander, mensen kopen een huis voor zichzelf.’

Om het oh-ja-ik-zie-mezelf-hier-al-helemaal-wonen momentje van de potentiele kopers niet te verstoren zal een stylist als eerste alle portret- en vakantiefoto’s van de muur halen. Want die staan immers zo’n persoonlijke dagdroom in de weg. Mensen kopen niet het huis van een ander, mensen kopen een huis voor zichzelf.

Bij het verkopen van je woning is het dus belangrijk om zo min mogelijk van je persoonlijke smaak te laten zien. Een te uitgesproken inrichting zal afleiden van het huis zelf. Mensen moeten zich al thuis voelen bij de eerste bezichtiging. Ze zien hun lievelingsschilderij al hangen en ontdekken dat de kleur van hun hoekbank prima matcht met die van de muren.

Neutraal maar sfeervol
Hoe richt je jouw huis zo neutraal mogelijk in, zonder af te doen aan sfeer of warmte?

Dat is het geheim van de stylist. Een goede stylist weet precies hoe je de sterke kanten van je huis kunt accentueren. Op een neutrale maar sfeervolle manier die past bij de woning en aansluit bij de trends en de wensen van de doelgroep.

‘Dat kan soms betekenen dat er een muurtje gewit moet worden.’

Dat kan soms betekenen dat er een muurtje gewit moet worden of dat je -wat je je jaren geleden al had voorgenomen – alsnog de plinten even moet plaatsen. In andere gevallen is het soms beter om een aantal meubels te verplaatsen of tijdelijk te vervangen.

Snel terugverdiend
In Amerika of Engeland worden er bijna geen huizen meer verkocht zonder de hulp van een stylist. Voordat de eerste foto’s worden gemaakt, wordt het huis op en top gepresenteerd. Ook in Nederland raken steeds meer mensen overtuigd van de meerwaarde van woningstyling. In de meeste gevallen stijgt de waarde van de woning direct door tussenkomst van een stylist. Daardoor is de investering vaak snel terugverdiend.

Onze stylistes
Uit eigen ervaring weten ook wij wat een goede presentatie van uw woning kan doen voor de verkoop. Daarom biedt Makelaarshuis Klein Hofmeijer standaard de optie om gebruik te maken van onze vaste stylistes. Door de jarenlange ervaring weten ze precies wat de belangrijkste trends en woonwensen van het moment zijn. In nauw overleg met onze makelaars worden de sterke kanten van het huis bepaald en geaccentueerd door een kleine of uitgebreide restyling. Samen laten we je huis van zijn beste kant zien.

Ben je benieuwd wat styling voor de presentatie van jouw woning kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

NIEUWE BLOG ARTIKELEN

Verkoopmakelaar

Elke persoon en elke situatie is anders. Daarom gaan wij graag met u in gesprek over uw wensen, uw woonsituatie, en uw woonwensen voor uw nieuwe huis.
» Verkoopmakelaar

Aankoopmakelaar

Wij zijn Thuis in Amersfoort. Een makelaar die aan uw kant staat en de markt uitstekend kent. Met oog voor uw wensen en ideeën. Wij vinden uw ideale huis!
» Aankoopmakelaar

Interesse?

Benieuwd wat Makelaarshuis Klein Hofmeijer voor u kan betekenen? Laat uw naam en nummer achter, en wij bellen u terug.

Contact via website