Wel of niet verhuizen?

Is het in deze markt wel of niet verstandig om te verhuizen? De economie is goed, maar de oververhitting, de schaarste, de vele kijkers bij woningen die te koop staan, en daar tegenover de lage hypotheekrente brengt mensen aan het twijfelen. Niemand weet meer waar hij naar moet kijken. Is dit wel het juiste moment om te verhuizen, of is het toch verstandiger om te blijven wonen waar je nu woont en te verbouwen?

Starter of doorstromer?

Wat is het juiste antwoord op deze vraag? Niemand vertelt je de waarheid. In onze beleving bestaat er namelijk geen waarheid. Er bestaat niet een simpel antwoord op de vraag of je wel, of niet moet verhuizen. 
Om te beginnen is er een groot verschil tussen de starter of doorstromer in de huidige markt. Wanneer je koopt én verkoopt binnen hetzelfde marktsegment in dezelfde periode dan zal je niet veel merken van de marktwerking. Pas wanneer je in- of uitstapt in de huizenmarkt is het antwoord op deze vraag relevant.

Goed persoonlijk advies

Daarnaast is het ontzettend belangrijk om je goed te laten adviseren. Zorg ervoor dat je woont waar je wilt wonen, en zorg ervoor dat je hierin kunt groeien. Natuurlijk moet je hierbij rekening houden met financiële grenzen. Huizen zijn om in te wonen, niet om mee te handelen. Als je fijn woont, en niet wil verhuizen is de waarde niet belangrijk. Pas wanneer je daadwerkelijk wil en gaat verhuizen is de waarde van het vastgoed relevant. Zorg voor een goede financieel adviseur en een goede makelaar om jouw wensen en plannen in kaart te brengen, voor een juiste afhandeling.

Als je kijkt naar de eisen die door de AFM (autoriteit financiële markten), banken en de overheid gesteld worden aan de financiering dan zijn we er in de afgelopen jaren enorm op vooruit gegaan. De financiën zijn veel gezonder dan vroeger, doordat je nu nog een hypotheek van maximaal 100% van de woningwaarde kunt afsluiten.

De hypotheekrente is laag en de prijzen zijn hoog

Voor veel mensen zal gelden dat als je in de komende jaren wilt verhuizen, dat dit het moment is om dit ook daadwerkelijk te doen. De hypotheekrente is laag en de prijzen zijn hoog. Op het moment dat de huizenmarkt onderuit gaat, wil je wonen op een fijne plek waar je niet met verhuizen bezig wilt zijn. De verkoop van jouw huis is nu geen belemmering, en hoe anders was dat in 2013 of 2014?

Een huis kopen of verkopen is een belangrijke beslissing. Wil je weten of het slim is om jouw huis nu te verkopen? Maak dan een afspraak met Makelaarshuis Klein Hofmeijer. Wij willen u het plezier geven bij het maken van deze leuke keuze, wij zorgen voor de juridische afhandeling en behoeden u voor de gevaren in de woningmarkt. Zodat u ook lang blij bent met uw keuze.

NIEUWE BLOG ARTIKELEN

Verkoopmakelaar

Elke persoon en elke situatie is anders. Daarom gaan wij graag met u in gesprek over uw wensen, uw woonsituatie, en uw woonwensen voor uw nieuwe huis.
» Verkoopmakelaar

Aankoopmakelaar

Wij zijn Thuis in Amersfoort. Een makelaar die aan uw kant staat en de markt uitstekend kent. Met oog voor uw wensen en ideeën. Wij vinden uw ideale huis!
» Aankoopmakelaar

Interesse?

Benieuwd wat Makelaarshuis Klein Hofmeijer voor u kan betekenen? Laat uw naam en nummer achter, en wij bellen u terug.

Contact via website