Woningnood! Help!

Op 9 januari 2020 was Onno Hoes, de voorzitter van onze brancheorganisatie NVM, te gast bij Jinek. “Men kan inmiddels niet meer spreken over een woningtekort, maar de term “woningnood” is beter op zijn plaats”, aldus Hoes.

Vooral starters en doorstromers hebben moeite om een betaalbare woning te vinden. Deze woningnood neemt dusdanige vormen dat de NVM vindt dat het kabinet in moet gaan grijpen. Voor het grote tekort aan betaalbare woningen worden de volgende redenen gegeven:
– Er worden te weinig betaalbare woningen gebouwd (gemiddelde nieuwbouwprijs ligt op de 388.000 euro);
– Starters zijn verplicht hun hypotheek in 30 jaar af te lossen. Je hypotheeklasten zijn hierdoor hoger dan met een aflossingsvrije hypotheek en dus kan er minder geleend worden dan voorheen;
– Er bevinden zich veel particuliere beleggers op de woningmarkt, zij kopen (zonder voorbehoud financiering) starterswoningen om ze vervolgens te verhuren;
– De bevolkingsgroei is groter dan voorspeld;

Onduidelijkheden woningnood

Er zijn veel onduidelijkheden over de toekomst en de woningnood. Blijft de markt zich op deze manier ontwikkelen, welke woningen en gebieden blijven waardevast, hoe kan je het beste jouw zoektocht vormgeven?

Wij staan onze aankooprelaties met raad en daad bij tijdens hun succesvolle zoektocht naar een geschikte woning en proberen zo goed mogelijk antwoord te geven op deze lastige vraagstukken ondanks de woningnood. Wij nodigen jullie van harte uit om tijdens een vrijblijvende afspraak van gedachten te wisselen en onze succesvolle manier van werken toe te lichten.

Wij verwelkomen jullie graag op Daltonstraat 38 te Amersfoort voor een kop koffie. Bel of mail eerst even, zodat wij voldoende tijd in kunnen plannen.

Team Makelaarshuis Klein Hofmeijer
woningen@mhkh.nl of 033-3012605

NIEUWE BLOG ARTIKELEN

Verkoopmakelaar

Elke persoon en elke situatie is anders. Daarom gaan wij graag met u in gesprek over uw wensen, uw woonsituatie, en uw woonwensen voor uw nieuwe huis.
» Verkoopmakelaar

Aankoopmakelaar

Wij zijn Thuis in Amersfoort. Een makelaar die aan uw kant staat en de markt uitstekend kent. Met oog voor uw wensen en ideeën. Wij vinden uw ideale huis!
» Aankoopmakelaar

Interesse?

Benieuwd wat Makelaarshuis Klein Hofmeijer voor u kan betekenen? Laat uw naam en nummer achter, en wij bellen u terug.

Contact via website