Robert Kochstraat 9

€ 869.000,- k.k

Algemeen

Gelegen op de hoek van de Robert Kochstraat en de Buijs Ballotstraat treft u dit fraaie ruime herenhuis. Een twee-onder-één kapwoning in het Leusderkwartier waarvan er niet veel zijn. Het is een groot huis met maar liefst 164 vierkante meter woonoppervlakte, 6 slaapkamers en een riante tuin voor en achter. De grote dakvlakken en grote raampartijen geven het huis een prachtige uitstraling. Het huis is goed onderhouden en gemoderniseerd. De voorzieningen van Amersfoort Zuid zijn goed. U heeft het Centraal Station, de binnenstad, bossen Den treek en Nimmerdor op enkele minuten afstand van uw woonhuis. Vanuit de woning loopt u zo het bos in en heeft u de mogelijkheid om lange afstanden in de vrije natuur af te leggen. In de directe omgeving wonen veelal gezinnen. Het is een rustige buurt waar de kinderen op straat kunnen spelen.

Begane grond

U komt binnen in de statige hal met toegang naar de kelder, trapopgang, toilet en de woonkamer. De woonkamer is gesitueerd in een U-vorm met aan de voorzijde een extra hoek voor bijvoorbeeld een speelhoek of werkruimte en aan de achterzijde de keuken. Door de openslaande deuren aan de voor- en achterzijde kunt u optimaal van de buitenruimte genieten. De woonkamer beschikt over een visgraat parketvloer en een strakke wandafwerking. In de woonkamer staat een open haard, hier kunt u ook een gashaard van maken. De totale living is maar liefst 55 vierkante meter.

Grenzend aan de woonkamer treft u de open keuken. Het betreft een prettige ruimte. Bij een nieuwe keuken kunt u deze groter maken door hem meer in de eetkamer te plaatsen. De keuken heeft nu veel werkruimte. Verder is deze voorzien van alle wenselijke apparatuur. Op de gehele begane grond heeft u veel en grote raampartijen. Hierdoor heeft u de hele dag direct zonlicht in uw woning. De woning blinkt uit in originele details. De draaiende delen zijn veelal voorzien van glas in lood ramen en de kozijnen zijn afgewerkt met architraven.

Tuin

De tuin is groot. Aan de voor- en achterzijde van de woning is veel ruimte. U kunt de gehele dag van de zon genieten verdeelt over de verschillende terrassen. Aan de achterzijde heeft u de beschikking over een grote garage (de helft van het gebouw), een parkeerplaats op eigen terrein en zeer veel privacy. De tuin is beschut en is zo gesitueerd dat u hier echt de hele dag tot in de late avond van de zon kunt genieten.

Eerste etage

Op de eerste verdieping treffen we twee grote en een kleinere slaapkamer. De slaapkamers zijn respectievelijk 16, 16 en 6 vierkante meter. Aan de achterzijde is de badkamer gesitueerd. De badkamer (8 m2) is groot en uitgerust met een douchehoek, ligbad en wastafel. Het separate toilet is vanaf de overloop bereikbaar. De ouderslaapkamer aan de achterzijde heeft daarnaast nog de beschikking over een ruim balkon met uitzicht op de achtertuin.

Tweede etage

De tweede verdieping is de verrassing van het huis. Veel ruimte, 3 slaapkamers en een extra badkamer. Met de uitbreiding boven is het huis een echt gezinshuis. 6 slaapkamers, 2 badkamers en veel bergruimte. De dakconstructie en de aftimmering op zolder is overal zichtbaar. Dit geeft het huis een erg sfeervol karakter en maakt de kamers speels.

Kenmerken

Aanvaarding in overleg
Bouwvorm Bestaande bouw
Soort woning Woonhuis
Status Beschikbaar
Bouwjaar 1937
Aantal Kamers 7
Inhoud 656 m3
Gebruiksoppervlakte 164 m2
Oppervlakte tuin 264 m2
Perceel 545 m2

Toegevoegde waarde

  • Gelegen op een geweldige locatie in Amersfoort Zuid
  • Perceel van 545 m2
  • Heel veel privacy
  • 6 slaapkamers 2 badkamer
  • Ideaal voor een groot gezin
  • Parkeerplaats op eigen terrein plus een grote garage
  • Woonoppervlakte 164 m2
  • Inhoud 656 m3